top of page

vierhonderd vlinders...


Ik werd uitgenodigd om voor een 15 man en vrouw sterke commissie op 9 oktober 2019 een pitch te doen voor mijn ontwerp. Het ontwerp moest aan een aantal voorwaarden voldoen:

het moet passen binnen de filosofie van begraafplaats de Iepenhof; het moet verschillende doelgroepen oa. ouders van stilgeboren babies, ouders die lang geleden een kind zijn verloren, aanspreken; het moet de nabestaanden houvast, en een plek van stilte en herinnering geven;

en niet geheel onbelangrijk, in de Troosttuin of op het monument moet plaats zijn voor maximaal 400 glazenvlinders die elk staan voor een overleden kind! Al met al een mooie opdracht waarvoor ik twee maanden te tijd om het uit te werken.

Ik heb aan de hand van de voorwaarden twee ontwerpen gemaakt. In mijn werk staat 'beweging' en mogelijkheid tot interactie vaak centraal. Beweging maakt een sculptuur, ik noem het eerder een installatie, vrijer. Het krijgt als het ware een karakter, de vrijheid om zichzelf te gedragen zoals het 'wil'. Het wordt misschien wel een entiteit. Interactie speelt daarbij een net zo’n grote rol. Het geeft mensen de kans 'deel' te worden van de installatie.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page